Counseling


Je weg vinden als het even niet zo goed met je gaat en je hulp kunt gebruiken.


Als counselor begeleid ik jou bij problemen in privé- of die je als pijnlijk, ongemakkelijk of onwenselijk ervaart. Elk mens komt in het leven moeilijke periodes tegen door bijvoorbeeld ziekte, verlies van dierbaren, overbelasting, stress enz. Het kan behulpzaam zijn om hierover te praten met een professioneel therapeut/counselor.


Wat is counseling? Counseling is een vorm van gesprekstherapie. Counseling kan je helpen om je problemen,lastigheden tegemoet te treden. Je gaat in gesprek over hetgeen je als onprettig, ongemakkelijk of ongewenst ervaart. Stap voor stap krijg je daardoor meer zicht op wat zich in je afspeelt en leer je op een andere -vaak mildere- manier ernaar te kijken. Bewustwording van wat zich in je afspeelt en het leren accepteren en verdragen daarvan, leidt vaak tot een betere kwaliteit van leven. Counseling kan je helpen om strategieën te ontwikkelen om vanuit een ander perspectief met zaken in het leven om gaan en om op deze manier een bewuste en positievere verandering in je leven te creëren.


Hoe ik werk: Ik bied sessies in een vertrouwelijke setting, een-op-een counseling. Ik bied je daarbij een veilige plek om te praten, gehoord en begrepen te worden en samen te kijken naar wat er speelt. Als counselor hecht ik waarde aan empathie. Ik werk vanuit een niet-oordelende en aandachtige houding. Ik ben oprecht in je geinteresseerd in jouw kijk op de wereld en ervaring, wetende dat we als mens de wereld op onze unieke wijze waarnemen.

Als counselor help ik je om te leren gaan met de lastigheden in je leven. Hierin ben ik bereid om naast je te staan en samen met jou eerlijk te kijken naar wat zich afspeelt. Op deze wijze kan ik je helpen om de lastige zaken die jij ervaart open tegemoet te treden en je eigen antwoorden te vinden. Daardoor kun je leren je eigen wijsheid aan te spreken.


Specialismen: stress, burn-out, angst, depressie, werkproblemen, familieproblemen, omgaan met (chronische) ziekte, omgaan met verlies van partner, omgaan met rouw, omgaan met veranderingen.


Tarieven voor sessies & aantal sessies: Het tarief per sessie is € 60,- exclusief BTW. De mogelijkheid is om zes sessies af te spreken voor € 300,- exclusief BTW.


Counselingsvorm: De sessies vinden live en individueel plaats. Indien gewenst is online begeleiding mogelijk. Deze counseling is voor volwassenenen van 18 jaar en ouder.


Soort therapie: persoonsgericht, humanistisch en mindfulness


Beroepsverenigingen: aangesloten bij de VMBN (beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers), NFG (als aspirant-lid) en BACP (British Association for Counseling and Psychotherapy).


Opleiding en ervaring: Diploma voor Counseling afgerond in 2021 bij Tariki Trust instituut in Verenigd Koninkrijk. Werkend vanuit de other-centered approach een methodiek uit de Boeddhistische Psychologie. Twee jaar werkervaring als counselor mogen opdoen in het Toon Hermans Huis Drenthe te Hoogeveen, een inloophuis voor mensen die te maken hebben met kanker.


Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek, tel. 06-16200567 of mail naar [email protected]